HYPE-R Concept

Share
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Dizajner Davide Benaglia predstavio je koncept 67-metarske jahte HYPE-R.

S izdašnom zapreminom od 1300 GT i maksimalnom širinom od 11,2 metara, ova jahta je napravljena za “modernog, mladog vlasnika jahte”. Ona može primiti 10 gostiju, u posebnom vlasničkom apartmanu na gornjoj palubi, kao i u dvijema kabinama za goste i dvijema raskošnim VIP kabinama, koje su upotpunjene privatnim salonom.

“HYPE-R ahta proizlazi iz elegantnog, vrhunskog svijeta tehnoloških objekata, kao što su kontrole za videoigre i najnovija generacija uređaja” rekao je dizajner Benaglia o konceptu.

Izvana, fluidne krivulje nadahnute automobilima koje obavijaju njezin vanjski profil odaju iluziju da je HYPE-R neprestano u pokretu, čak i dok je na sidru.

Jedna od najistaknutijih značajki jahte je prisutnost futurističke sfere koja izgleda kao da je ugrađena između glavne i gornje palube, a koja služi kao upečatljivo vizualno sidro koje pridonosi cjelokupnoj koheziji njezina dizajna.

HYPE-R-ov dizajn “osigurava da svaki prostor služi određenoj funkciji” dodao je Benaglia, koji je u svoj dizajn odlučio uključiti modularnu plažu koja može poslužiti kao kino ili diskoteka.

Dok su na gornjoj palubi, gosti mogu iskoristiti dnevni boravak s pogledom na zalazak sunca, ukrašen romantičnim lukovima za atmosferičnu večer. Nadalje, sunčalište je u potpunosti posvećeno vlasniku i sadrži mirnu privatnu radnu sobu za potpunu koncentraciju kada ste na moru.

Osim toga, aerodinamički profil jahte dodatno je poboljšan kroz palube koje se protežu prema krmi i “kulminiraju u obliku omotača” objasnio je Benaglia.

Kada je riječ o performansama, HYPE-R je opremljena dizel-električnim hibridnim pogonskim sustavom koji može postići najveću brzinu od 19 čvorova uz brzinu krstarenja od 16 čvorova. Više o ovom konceptu pogledajte ovdje.

 

Source and photos: lurssen.com

Koristimo kolačiće za analiziranje našeg prometa i prikupljanje unesenih podataka na kontakt stranici. View more
Prihvati
Odbij
Scroll to Top