Ducati DesertX Discovery

Share
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ducati je predstavio DesertX Discovery, posebno je izdanje Ducatijevog tvrdokornog avanturističkog motocikla koji uz mnoštvo unaprijed instaliranih tvorničkih nadogradnji, ima za cilj pojačati već impresivne mogućnosti kretanja. Konstruiran oko cjevastog okvira od čelične rešetke uparen s dvostranom aluminijskom zakretnom rukom, DesertX Discovery ima spremnik od 21 litru, ​​visinu sjedala od 34,4” i masu praznog vozila od 210 kg.

U srcu novog DesertX Discoveryja jedan je od Ducatijevih klasičnih L-Twin motora – u ovom slučaju tekućinom hlađeni 937cc 11° Testastretta twin. Priključan na mjenjač sa šest stupnjeva prijenosa s kliznom spojkom, motor razvija 110 KS i 68 ft-lbs okretnog momenta. Uz produžene servisne intervale, L-Twin također dolazi opremljen Boschovim elektroničkim ubrizgavanjem goriva, ride-by-wire gasom i ispuhom od nehrđajućeg čelika inspiriranim relijem.

Za DesertX Discovery, Ducati je odlučio opremiti avanturistički motocikl vrhunskim potpuno podesivim KYB ovjesom s okrenutom vilicom od 46 mm i stražnjim mono-amortizerom koji nude hod od 9,06″ odnosno 8,66″. Kočioni hardver na motociklu jednako je vrhunske kvalitete, a sastoji se od radijalno montiranih Brembo Monobloc čeljusti s četiri potpore sprijeda koje grickaju rotore od 320 mm.

Straga je lebdeća čeljust s dva lonca straga koja grize disk od 265 mm. I prednji i stražnji dio opremljeni su Bosch Cornering ABS-om. Cijeli motocikl vozi se na setu naplataka bez zračnica s križnim kracima s prednjim obručem od 21” i stražnjim dijelom od 18” – oba su omotana Pirelli Scorpion Rally STR gumom.

Najveća prodajna točka DesertX Discoveryja bez sumnje je velikodušno mnoštvo nadogradnji i zaštitnih elemenata. Ovo uključuje prošireno vjetrobransko staklo, središnje postolje, grijane ručke i 5” TFT zaslon koji je nadopunjen Ducatijevim multimedijskim sustavom i navigacijom, sve to dolazi kao standard.

Standardni zaštitni elementi uključuju zaštitnu ploču ojačanu podokvirom, zaštitnu rešetku hladnjaka, šipke za zaštitu od sudara, zaštitu vodene pumpe i ojačane aluminijske štitnike za ruke. Povrh svih unaprijed instaliranih standardnih pogodnosti, motocikl se također nudi s opcijskim aluminijskim bočnim koferima koji se zaključavaju prilikom terenske vožnje.

U tipičnom Ducatijevom stilu, DesertX Discovery ima niz vrhunske tehnologije i pomoći vozaču. Standardna tehnologija na motociklu uključuje više načina vožnje, tempomat, ABS u zavojima, Ducati Traction Control, Wheelie Control, Engine Braking Control, indikatore koji se samo poništavaju, litij-ionsku bateriju, utičnicu od 12 volti, USB utičnicu, dvosmjernu brzi mjenjač i LED osvjetljenje posvuda, uključujući dnevna svjetla.

Ducati DesertX Discovery za 2025. već je dostupan za narudžbu, a cijena počinje od 19.995 USD. Više o ovom motociklu pogledajte ovdje.

 

Source and photos: hiconsumption.com/motorcycle.com/ducati.com

Koristimo kolačiće za analiziranje našeg prometa i prikupljanje unesenih podataka na kontakt stranici. View more
Prihvati
Odbij
Scroll to Top