AP Openworked Royal Oaks

Share
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Audemars Piguet predstavio je 3 nova Openworked Royal Oaksa. Nehrđajući čelik će se svidjeti tradicionalistima, žuto zlato onima koji se vole pokazati, a crna keramika ponudit će diskretniji, futuristički ugođaj.

Kućište od 41 mm s nagnutom visinom od 9,9 mm pokazuje ikonske značajke Royal Oaka s prepoznatljivim osmerokutnim okvirom s osam vijaka i integriranom narukvicom. Ukrašen okomitim završnim obradama od brušenog satena i jarko poliranim kosinama, geometrija Royal Oaka je nepogrešiva. Međutim, kada je riječ o keramičkom modelu, završna obrada traje pet puta duže od metalnih modela.

Iako crna keramika, zlato i čelik nisu novi materijali kućišta za 41 mm RO Double Balance Wheel Openworked, kontrast između kućišta i mehanizma je upečatljiv. Inačice od čelika i crne keramike, sa svojim otvorenim zaslonima u tonovima ružičastog zlata, posebno su zadivljujuće. Dodatno pojačavajući kontrast, modeli od crne keramike i čelika imaju vijke od ružičastog zlata koji odgovaraju boji mehanizma. Model od žutog zlata naglašava višestruke komponente kalibra 3120 s antracitnim mehanizmom.

Osim kotača za ravnotežu vidljivih na brojčaniku i stražnjoj strani kućišta, zupčanik i glavnu oprugu lako je uočiti. Kako bi se olakšala čitljivost, što je uvijek problem kod skeletoniziranih satova, kazaljke sata i minute imaju tanki luminescentni umetak, kao i indeksi sati na prirubnici. Iako frekvencija kotača za ravnotežu od 3Hz troši puno energije, kalibar 3132 i dalje pruža respektabilnu autonomiju od 45 sati.

Iako ovi satovi nisu limitirane edicije, neće ih biti lako nabaviti, pogotovo verziju od crne keramike. Cijena modela od čelika je 76.100 EUR, a modeli od crne keramike i žutog zlata u maloprodaji za 100.700 EUR.

 

Source and photos: monochrome-watches.com/robbreport.com

Koristimo kolačiće za analiziranje našeg prometa i prikupljanje unesenih podataka na kontakt stranici. View more
Prihvati
Odbij
Scroll to Top