Ritz-Carlton Reserve – Nujuma

Share
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ritz-Carlton Reserve kolekcija je ekskluzivnih odredišta smještenih u nekim od najljepših kutaka svijeta.

Nujuma, prvi je Ritz-Carlton Reserve na Bliskom istoku, na otoku Ummahat u mirnim vodama Crvenog mora. Privatno otočno utočište smješteno je unutar zadivljujuće skupine otoka Blue Hole. Nujuma – inspirirana značenjem „zvijezde“ na arapskom – poziva putnike da krenu na nepoznato putovanje do jednog od najzabačenijih i najzaštićenijih arhipelaga na svijetu. Ovdje, usred azurnog prostranstva, gosti su pozvani istražiti i uroniti u kulturu i tradiciju regije.

Dizajnirani od strane Foster and Partners, Nujumina sveobuhvatna arhitektura inspirirana je školjkama, a elegantni interijeri izrađeni su od prirodnih materijala prožetih umirujućim tonovima mora i pijeska, te geometrijskim uzorcima koji podsjećaju na dizajnerske motive regije. Arapski artefakti, tradicionalna keramika, tkani tepisi sa saudijskim uzorcima i zamršeni zidni zastori koji slave lokalno umijeće protječu kroz unutrašnjost. Bujno uređenje autohtonog bilja elegantno uokviruje staze između paviljona i vila.

Nujuma, do koje se dolazi unajmljenim brodom ili hidroavionom nudi 63 vile nad morem i plažom, koje nude smještaj od jedne do tri spavaće sobe, prostrane dnevne prostore i privatne bazene s pogledom na more. Gosti se mogu diviti neograničenom zvjezdanom noćnom nebu iz udobnosti svoje vile kroz teleskope postavljene na svakoj terasi. Smještene iznad plavog mora i povezane uzdignutom kružnom šetnicom, vile na plaži skrovita su utočišta preplavljena prirodnim svjetlom i osvježavajućim povjetarcem s mora. Svaka vila ima usluge osobnog batlera, koji će se pobrinuti za svaki detalj i voditi goste kroz sva bogata iskustva koja ova destinacija nudi.

Priliku za dobivanje jedinstvenog uvida u kulturu, tradiciju i destinaciju Saudijske Arabije pruža tim lokalnih stručnjaka posvećenih očuvanju i dijeljenju njihove baštine. Poštujući naslijeđe nomadskog istraživanja i učenja, Conservation House integrirani je prostor za kreativne potrage za širenjem znanja i njegovanjem osjećaja zajedništva. Kroz praktične aktivnosti koje vode domaći stručnjaci za održivost, okoliš i kulturu, gosti svih dobi mogu njegovati duboku vezu s destinacijom.

“Pokretanjem prvog Ritz-Carlton Reservea u regiji, otvaramo vrata destinaciji bez premca i pozivamo svijet da otkrije destinaciju Crvenog mora”, rekao je Tony Coveney, generalni direktor, Nujuma, Ritz-Carlton Reserve. “Nujuma se razlikuje od bilo kojeg drugog objekta u regiji, vrhunac je luksuza s otkrićem i održivošću u svojoj srži, nudeći gostima transformativno putovanje u nesvakidašnje okruženje u savršenoj pozadini prirodne ljepote otoka Ummahat. Radujemo se što ćemo poželjeti dobrodošlicu gostima kako bismo uživali u nezaboravnom istraživanju odredišta gdje je svaki trenutak prožet čudom i povezanošću“.

Više o ovom luksuznom resortu pogledajte ovdje.

 

Source and photos: hoteldesigns.net/ritzcarlton.com

Koristimo kolačiće za analiziranje našeg prometa i prikupljanje unesenih podataka na kontakt stranici. View more
Prihvati
Odbij
Scroll to Top