Genesis X Gran Racer VGT

Share
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Na Međunarodnom sajmu automobila u Busanu, u Južnoj Koreji Genesis je predstavio koncept X Gran Racer VGT, njihov najnoviji hibridni koncept. Koncept X Gran Racer VGT nastavak je koncepta Genesis X Gran Berlinetta koji smo vidjeli ranije ove godine na sajmu automobila u New Yorku. Ovaj koncept, međutim, ide dalje s većim fokusom na aerodinamiku, kao i na povećanje snage.

Vidjeli smo mnogo upečatljivih konceptnih automobila iz Genesisa u proteklih nekoliko godina. Koncepti rijetko idu u proizvodnju, ali oni predviđaju budući dizajn i pomažu brendovima da dobiju povratne informacije od svojih kupaca o budućim proizvodima. Konceptni automobili također pokazuju što brend može učiniti kada ide do kraja bez ograničenja ili propisa.

Srce koncepta X Gran Racer VGT je središnje postavljen V-6 iz Hyundaijeve obitelji Lambda motora, koji je uparen s električnim kompresorom. Ovaj hibridni pogonski sklop proizvodi 1540 konjskih snaga i 1051 lb-ft okretnog momenta. To je gotovo 500 konja više od koncepta X Gran Berlinetta. Kao i većina drugih trkaćih vozila, X Gran Racer VGT Concept daje prioritet samo najvažnijim funkcijama i fokusiran je na održavanje niske težine. Ugljična vlakna i prošivena podstava, umjesto pravih sjedala, pomažu u smanjenju težine.

Upečatljiva narančasta boja namjerno je odabrana kako bi povezala koncept s Magma postavom. To je nova pod-marka Genesis posvećena vozilima visokih performansi, kao što se vidi kod jednako narančastih GV60 i G80.

U usporedbi s prošlogodišnjim konceptom, Genesis je također napravio neke promjene iznutra kako bi bolje odražavao temu trkaćeg automobila. Kabina je pretvorena u jednosjed sa sjedalom od karbonskih vlakana, potpuno integriranim sigurnosnim kavezom i trkaćim nosačem. Sada postoji više gumba za podešavanje raznih postavki poput razine intervencije sustava kontrole proklizavanja.

Genesis će, za sada, biti dostupan za vožnju samo u videoigri Gran Turismo.

 

Source and photos: motor1.com/caranddriver.com

Koristimo kolačiće za analiziranje našeg prometa i prikupljanje unesenih podataka na kontakt stranici. View more
Prihvati
Odbij
Scroll to Top