Breguet Classique Double Tourbillon Quai de l’Horloge

Share
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Abraham-Louis Breguet često se smatra jednim od utemeljitelja modernog urarstva. Kroz brojne izume i takozvane nepogrešive znakove, čvrsto je utisnuo svoj pečat u industriju.

Dana 26. lipnja 1801., Breguet je patentirao je ono što će postati njegov najpoznatiji izum, tourbillon regulator. Kao posvetu genijalnom izumitelju, Breguet je predstavio novo izdanje svog najkompleksnijeg tourbillon sata, Classique Double Tourbillon “Quai de l’Horloge” 5345, sada u ružičastom zlatu s visoko ukrašenim brojčanikom.

Predstavljen 2006., Classique Double Tourbillon (tadašnja referenca 5347) najnapredniji je pogled marke na antigravitacijski regulator. Ima dva tourbillona koji napajaju diferencijal za generiranje prikaza vremena. Ploča na kojoj su postavljeni tourbilloni okreće se zajedno sa kazaljkom na satu. Satna kazaljka služi kao gornji most za jedan od tourbillona; njegov nastavak, u drugoj boji, služi kao most za drugi tourbillon. Ovaj pojedinačni most je pričvršćen na središnju ploču dovršavajući rotaciju tijekom 12 sati. Oba tourbillona su neovisna i okreću se jednom u minuti. Svaki od njih ima vlastiti zupčanik koji vodi iz vlastite cijevi. Povezani su s diferencijalom koji izračunava prosjek brzina dvaju zasebnih tourbillona putem trećeg zupčanika koji prenosi svoju rotaciju na kombinaciju koja se okreće s glavnom pločom.

Sada imamo novo izdanje od ružičastog zlata Classique Double Tourbillon “Quai de l’Horloge” 5345, s novim vizualnim izrazom stručnosti brenda u umjetničkom rukotvorstvu.

Još jednom, ovo novo izdanje smješteno je u veliku kutiju kako bi se smjestio složeni mehanizam unutra. Sa 46 mm u promjeru i 16,8 mm debljine (većinom zbog visokog safirnog kristala u obliku kutije), ovaj sat neće proći ispod radara. Ali to nije cilj ovog vrhunskog modela. Ove godine zamjenjuje platinu ružičastim zlatom, a Breguet joj je dao iznenađujuće moderan štih jer se nosi na plavom gumenom remenu s utisnutim Breguet logotipom.

Osim drugačijeg materijala kućišta, ovaj novi izraz Classique Double Tourbillon također krasi obnovljenim umjetničkim zanatima na svim površinama. Okvir od safira oko brojčanika sadrži laserski ugravirane rimske brojeve i oznake minuta prekrivene plavim lakom. Kazaljke, uključujući kazaljku za minute i gornji most koji služi kao kazaljka za sat, od plavog su čelika radi kontrasta s ostatkom brojčanika.

Ova otvorena verzija Breguet Classique Double Tourbillon također je savršeno platno za razumijevanje mehanike. Svi elementi pokreta izloženi su pred očima, uključujući dva tourbillon regulatora koji izvode svoje balete, rotirajući vlastitim tempom. Diferencijalni mehanizam nalazi se u sredini, ispod osi ruku. Zauzvrat, čini da se cijeli sklop rotira svakih 12 sati. Dekoracija svih dijelova je besprijekorna, s ručno skošenim i poliranim kosinama, zaobljenim poliranim površinama (poli-berçé), satinirano brušenim bokovima, ravnim zrncima i više.

Predstavljen kao dio stalne kolekcije, vjerojatno će se proizvoditi u vrlo malim količinama, novi Breguet Classique Double Tourbillon Quai de l’Horloge 5345 od ružičastog zlata prodaje se za 680.000 CHF. Za više detalja pogledajte ovdje. 

 

Source and photos: monochrome-watches.com/breguet.com

Koristimo kolačiće za analiziranje našeg prometa i prikupljanje unesenih podataka na kontakt stranici. View more
Prihvati
Odbij
Scroll to Top