Richard Mille RM 65-01 Split-Seconds Chrono

Share
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Novi Richard Mille RM 65-01 Split-Seconds Chrono, s kućištem od kvarcnog TPT-a dimenzija 44,50 x 49,94 x 16,10 mm, u tamno žutoj i pastelno plavoj boji, pravi je podvig urarstva.

Dizajn i izvedba sata pokazuju visoko konceptualni holistički pristup mehanizmu, kućištu i brojčaniku. Kao rezultat toga, sve je konstruirano prema iznimno rigoroznim specifikacijama, u maniri metoda analitičkog inženjeringa koje se koriste u dizajnu trkaćih automobila Formule 1, gdje su šasija i motor razvijeni u potpunom skladu. Kućište je sastavljeno s 20 klinastih vijaka od titana razreda 5 i podloškama otpornim na abraziju od nehrđajućeg čelika 316L.

Ovaj kronograf izbrušen za 21. stoljeće ima visokofrekventni balans s promjenjivom inercijom —5 Hz ili 36 000 vph— za vrhunsku točnost mjerenja vremena tijekom duljeg razdoblja i može izračunati vrijeme do 1/10 sekunde.

Integrirani automatski mehanizam sa 60-satnom rezervom snage može se pohvaliti nepogrešivom dosljednošću sa svojom arhitekturom kotača sa 6 stupaca i vertikalnim spajanjem. Poput mehaničkog mozga, ovaj kockasti komad upravlja kontrolama i može se vidjeti kroz bazu.

Quartz TPT i Carbon TPT, sastoje se od slojeva paralelnih filamenata dobivenih odvajanjem niti od silicijevog dioksida i ugljika. Kvarcna vlakna općenito se koriste za aplikacije s vrlo visokim učinkom zbog svoje otpornosti na visoke temperature, svoje čvrstoće i prozirnosti za elektromagnetske valove. Vlakna su poredana u slojeve ne deblje od 45 mikrona i zasićena sivom smolom razvijenom posebno za Richarda Millea. Ti se slojevi zatim slažu pomoću sustava za automatsko pozicioniranje koji mijenja orijentaciju vlakana između svakog sloja za 45 stupnjeva. Nakon zagrijavanja na 120 stupnjeva Celzija i podvrgavanja tlaku od 6 bara, obrađuju se na CNC stroju u proizvodnim pogonima Richarda Millea. Karbonski TPT se izrađuje identičnim postupkom, ali od karbonskih niti. Cijena? Oko 380.000 USD.

 

Source and photos: watchcollectinglifestyle.com/richardmille.com

Koristimo kolačiće za analiziranje našeg prometa i prikupljanje unesenih podataka na kontakt stranici. View more
Prihvati
Odbij
Scroll to Top