Panerai Submersible Elux LAB-ID

Share
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Luksuzni ronilački satovi, kao što su Omega Seamaster i Rolex Submariner, posebna su vrsta. Sposobni dosegnuti dubine koje samo vrhunski ronioci mogu doseći, ovi elegantni satovi sigurno su vrijedni svoje cijene. Međutim, uvijek je postojao jedan ronilački sat koji je bio na vrhu popisa u smislu spajanja stila i performansi.

Panerai nije započeo svoju liniju ronilačkih satova sve do 1930-ih kada je napravio svjetleće brojčanike za Rolex. Zatim, tijekom Drugog svjetskog rata, talijanska mornarica zatražila je od Paneraija da razvije tehnologiju za poboljšanje vidljivosti za ljude žabe koji su naoružavali ratne brodove pod vodom. To je na kraju dovelo do komada kao što su Luminor i Submersible. Sada je talijanski proizvođač satova kreirao Submersible Elux LAB-ID, koji sadrži revolucionarni novi mehanički mehanizam koji usavršava svjetlinu brojčanika.

Što se tiče svjetline brojčanika, postoje dvije glavne opcije: obojeni premazi kao što je naizgled sveprisutna Super-LumiNova ili tricij na bazi plina. Obojani luminiscentni kaputi, poput predmeta koji svijetle u mraku, koriste sunce da “napune” svoj sjaj, a zatim traju od 3 do 8 sati nakon toga – ponekad dovoljno da preživite noć, ali samo ako ste bili vani ili pod UV svjetlom cijeli dan. Svi oni imaju različite stupnjeve uspjeha, ovisno o upotrebi boje marke. Nedavno je IWC pomiješao Super-LumiNova s ​​keramičkim prahom kako bi stvorio potpuno svjetleće kućište sata. Sam Panerai odlično koristi Super-LumiNova sa svojim jarko svijetlećim satovima.

Tritium lume, iako znatno rjeđi, nekima je još uvijek omiljen zbog svoje dugovječnosti i malog održavanja. Ne morate ga puniti kao lume boje i može vam trajati više od dva desetljeća. Nažalost, postoje neki problemi s potencijalnim opasnostima od zračenja pohranjenog unutar plinskih cijevi koje se koriste za tricij. Također, sjaj nije nužno tako svijetao kao dobro napajana Super-LumiNova.

U smislu novog Submersible Elux LAB-ID, Panerai se osvrnuo na svoju povijest ukorijenjenu u svjetlini. Sat ima novi mehanički mehanizam koji pohranjuje energiju za napajanje svjetla brojčanika. Nakon sedam godina istraživanja i razvoja Paneraijevog Laboratorio di Idee i četiri patenta, domaći automatski kalibar P.9010/EL pohranjuje energiju u šest bačvi – od kojih se dvije koriste za trodnevnu rezervu snage za sam sat, dok četiri koji se koriste za pohranjivanje električne svjetlosti koja se isporučuje kazaljkama, indeksima i okviru preko mikrogeneratora.

Pritiskom na gumb na poziciji od 8 sati LED diode svijetle 30 minuta. Možete ponovno pritisnuti gumb da biste ga isključili. Tu je i mjerač snage za svjetlo na dnu brojčanika. LED diode su dopunjene stvarnim Super-LumiNova X2 akcentima na indeksima i satu, sa Super-LumiNova X1 na kazaljci za minute i točkom okvira.

Uz gotovo nepraktične proporcije, sat je širok 49 mm, debeo 21,9 mm i može se spustiti 500 m pod vodu. Kako bi ublažio potencijalnu težinu ovog sata, Panerai je odlučio koristiti mješavinu titan-keramike koju naziva Ti-Ceramitech, koja je 44% lakša od čelika i ima 10 puta veću otpornost na lom od obične keramike. Sat također krasi plavi gumeni remen.

Ograničeno izdanje od ukupno 150 komada, Submersible Elux Lab-ID isporučivat će se u valovima od 50 godišnje, počevši od ovog listopada. Ali to je samo za one koji si mogu priuštiti cijenu od 96.300 dolara. Više ovdje.

 

Source and photos: wired.com/hiconsumption.com/panerai.com

Koristimo kolačiće za analiziranje našeg prometa i prikupljanje unesenih podataka na kontakt stranici. View more
Prihvati
Odbij
Scroll to Top