Missoni SS25

Share
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Missoni, kultna talijanska luksuzna modna kuća poznata po živopisnom i šarenom pletivu, napravila je hrabar korak ove sezone predstavljanjem svoje muške kolekcije proljeće/ljeto 2025. na Pitti Uomo u Firenci. Ovim potezom brend želi označiti promjenu smjera svoje linije muške odjeće, prebacujući uzde dizajna s Filippa Graziolija na interni tim.

Promjena u kreativnom vodstvu nije umanjila posvećenost brenda njegovoj bogatoj baštini, budući da kolekcija nastavlja crpiti inspiraciju iz vizije Ottavija Missonija, osnivača kuće. Poznat po svom eksperimentalnom pristupu proizvodnji pletiva, kolekcija proljeće/ljeto 2025. svjedočanstvo je inovativnog duha koji desetljećima karakterizira Missonijev dizajn.

Ove sezone, kolekcija je prožeta osjećajem živosti i modernosti, a istovremeno je zadržala eleganciju i sofisticiranost po kojoj je Missoni poznat. Elementi potpisa kao što su chevron i fiammato uzorci reinterpretirani su u paleti boja izblijedjelih od sunca, stvarajući svjež i suvremen dojam.

Vrhunac kolekcije bila je reinterpretacija kultnog višebojnog kardigana Ottavija Missonija, komada koji pokazuje predanost brenda svojim korijenima dok gleda u budućnost. Kardigan je ponovno zamišljen u neutralnim tonovima, dajući izgledu profinjeniji i zreliji izgled.

Sveukupni učinak kolekcije bio je nenaglašeni luksuz i elegancija bez napora. S fokusom na opušteno krojenje i osjećaj uživljenosti, Missoni muškarac za proljeće/ljeto 2025. odiše dozom ležerne sofisticiranosti, predstavljajući savršenu ravnotežu između nasljeđa i modernog.

Kako se Missoni nastavlja razvijati i prilagođavati modnom krajoliku koji se stalno mijenja, predanost brenda inovacijama i kreativnosti ostaje nepokolebljiva. Ove sezone Missoni je još jednom pokazao svoju sposobnost spajanja prošlosti i sadašnjosti kako bi stvorio viziju koja je istodobno bezvremenska i izrazito suvremena. U nastavku donosimo dio kolekcije, a više o samoj kolekciji pogledajte ovdje.

 

Source and photos: fashionablymale.net/missoni.com

Koristimo kolačiće za analiziranje našeg prometa i prikupljanje unesenih podataka na kontakt stranici. View more
Prihvati
Odbij
Scroll to Top