Casa Gaia Mykonos

Share
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Bobotis+Bobotis Architects, arhitektonski studio iz Atene, predstavili su Casa Gaia, vilu smještenu na obali iznad zaljeva Fokos na grčkom otoku Mykonos. Dizajn vile crpi inspiraciju iz prirodnog krajolika, usklađujući se s prepoznatljivom topografijom otoka. Smještena na rubu litice, vila predstavlja besprijekoran spoj linearnih struktura i organskih oblika. Dizajn vile vrti se oko terakota popločane terase pod kutom od 270 stupnjeva s koje se pruža širok pogled na Egejsko more. Prirodno svjetlo, dnevni boravak otvorenog plana i zemljani tonovi ključni su elementi koji definiraju svaku prostoriju, poboljšavajući povezanost s okolinom. Casa Gaia je strukturirana na tri razine, od kojih svaka služi različitim funkcijama uz zadržavanje integrirane estetike.

Naglasak na otvorenom i prozračnom dizajnu očit je u cijeloj vili, s velikom vanjskom terasom koja se neprimjetno povezuje s unutarnjim životnim prostorom.

Ispod drvene pergole sa slamnatim krovom na terasi smješteni su veliki pravokutni stol, blagovaonske stolice i niski ležaj. Unutrašnjost, ulazi između soba stvaraju fluidan prijelaz, dok drveni ormari izrađeni po narudžbi, grede i detalji ugraviranih letvica u spavaćim sobama dodaju toplinu teksture koja nadopunjuje kamene zidove i podove. Lanene tkanine, ručno tkani tepisi i keramika dodatno naglašavaju estetiku Mediterana.

Casa Gaia primjer je skladnog spoja luksuza i prirode, nudeći mirno utočište s panoramskim pogledom i promišljenim dizajnerskim elementima koji odzvanjaju krajolikom Mykonosa.

Više o ovoj prekrasnoj vili pogledajte ovdje.

 

Source and photos: designboom.com/bobotisarchitects.com

Koristimo kolačiće za analiziranje našeg prometa i prikupljanje unesenih podataka na kontakt stranici. View more
Prihvati
Odbij
Scroll to Top