TAG Heuer Carrera Chronograph x Porsche 963

Share
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

S obzirom na to da TAG Heuer i Porsche traže inspiraciju u istoj automobilskoj utrci – Carrera Panamericana, dvije legendarne marke su se udružile i isporučile numerirano ograničeno izdanje Carrera Chronographa u znak sjećanja na uspješnu kampanju proizvođača automobila u utrkama izdržljivosti i “neumornu potragu za izvrsnošću” u Porscheu 963.

Carrera Chronograph x Porsche 963 agresivan je pogled na liniju modela Carrera s brojnim obilježjima preuzetim iz trkaćeg automobila Porsche. Kovani okvir od ugljičnih vlakana uokviruje skeletonizirani brojčanik pun svjetla kako bi dočarao svakodnevnu prirodu mnogih poznatih utrka izdržljivosti, poput Le Mansa. Sam oblik brojčanika trebao bi oponašati cjevastu konstrukciju Porscheovih trkaćih automobila, dajući pogled na unutarnji rad ispod. TAG je čak otišao toliko daleko da je uključio Super-LumiNova markere na podbrojčanike kronografa koji su u istoj formaciji kao i svjetla za vožnju 963: dva para od četiri kutna bloka Super-LumiNova.

Unutra je najnovija TAG Heuerova iteracija onoga što je bio mehanizam Heuer 02, sada nazvan Calibre TH20-00, koji se također nalazi u najnovijoj generaciji Glassbox Carreras i Monaco. Ažuriranje u nomenklaturi ipak nije bez materijalnog poboljšanja, budući da se nadograđeni mehanizam vrti u oba smjera, što je učinkovitije od H02 (jednosmjerno) i također tiše. TAG je također najavio produljenje jamstva, s dvije godine na znatno značajnijih pet.

Cijena za TAG Heuer Carrera Chronograph x Porsche 963 postavljena je na 9.000 CHF, a proizvodnja je ograničena na samo 963 primjerka.

 

Source and photos: hodinkee.com/tagheuer.com

Koristimo kolačiće za analiziranje našeg prometa i prikupljanje unesenih podataka na kontakt stranici. View more
Prihvati
Odbij
Scroll to Top