Paul Smith SS25

Share
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Sir Paul Smith dizajnira više od pet desetljeća, a ove godine obilježava se 55. godišnjica njegove istoimene etikete. S obzirom na Smithovu dugu povijest, odijevao je zvijezde poput David Bowieja, Led Zeppelina i druge, a istovremeno je ostao uspješan neovisni brend. Sada, smjer je usklađen s izvođenjem onoga što je Smith radio desetljećima – dobro oblikovana krojačka elegancija, koja je dizajnerov povratak u Pitti Uomo za sezonu proljeće/ljeto 2025. učinila još posebnijim.

Smješten u Villi Favard u Firenci, koja je jedno od glavnih djela Giuseppea Poggija, Smith je pretvorio taj prostor u “Bar Paul” – ugradivši elemente talijanskog kafića.

U kolekciji SS25, Smith se oslanjao na svoj afinitet prema krojačkom odijevanju – izlažući odijela i krojene odjevne predmete koji spajaju klasične i suvremene note odijevanja. Odijelo s tri gumba nalik je na temeljne stilove odijela, dok uska odijela s raznobojnim biljnim/cvjetnim vezom daju kičasti dodir. Ono što je također poslužilo kao poseban pokretač zbirke bila je Smithova odluka da kopa po svojoj višedesetljetnoj arhivi, koja se može pohvaliti s više od 4600 komada. S njim su došli ključni vintage komadi poput tamnoplavog gornjeg dijela sa šalom, prevelikog balona, ​​pa čak i odijela od tkanine Prince of Wales.

“Radost biti dizajner je imati ideju u glavi i srcu i učiniti je uspješnom”, rekao je Smith. “Ono što je za mene zanimljivo je da smo kao tvrtka relevantni nakon svih ovih godina“.

U nastavku donosimo dio kolekcije, a cijelu kolekciju pogledajte ovdje.

 

Source and photos: hypebeast.com/paulsmith.com

Koristimo kolačiće za analiziranje našeg prometa i prikupljanje unesenih podataka na kontakt stranici. View more
Prihvati
Odbij
Scroll to Top