HUBLOT x Daniel Arsham

Share
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Luksuzni švicarski proizvođač satova Hublot i suvremeni umjetnik Daniel Arsham predstavili su svoju najnoviju suradnju: Arsham Droplet. Ovaj inovativni sat predstavlja klasični džepni sat, spajajući starinski oblik s futurističkim materijalima i proizvodnim metodama – što rezultira svestranim umjetničkim djelom u kojem se može uživati ​​kao džepni sat, privjesak ili privlačan stolni sat.

Arsham, poznat po svom jedinstvenom stilu pretvaranja svakodnevnih predmeta u “relikvije budućnosti” besprijekorno ujedinjuje svoju umjetničku viziju s Hublotovim tehničkim majstorstvom.  Nadahnut organskim, tekućim oblicima pronađenim u prirodi, Arsham Droplet predstavlja pravu prekretnicu u urarstvu, odražavajući zajedničku predanost Hublota i Arshama stvaranju iznimnih i transformativnih iskustava.

“Arsham Droplet pravi je dokaz moći suradnje. Kombinirajući Hublotovu tehničku stručnost s mojom vlastitom umjetničkom vizijom, stvorili smo sat koji nadilazi tradicionalni džepni sat, spajajući prošlost, sadašnjost i budućnost na zadivljujući i neočekivan način” podijelio je Daniel Arsham u izjavi o suradnji.

Izrađena od mješavine titana, gume i safirnog kristala, Arsham Droplet predstavlja Hublotovu neusporedivu pozornost prema detaljima i predanost inovacijama. Njegov ergonomski dizajn mjeri 73,2 mm u duljinu, 52,6 mm u širinu i 22,5 mm u debljinu, savršeno pristajući u ruci za impresivno horološko iskustvo. U središtu sata nalazi se Hublotov legendarni mehanizam Meca-10 koji se može pohvaliti impresivnom rezervom snage od 10 dana, što omogućuje dulje korištenje sata bez čestog navijanja.

Ograničen na samo 99 primjeraka, Arsham Droplet se ističe kao pravi kolekcionarski predmet. Njegov karakteristični zaobljeni oblik i složenost bez premca izazivaju konvencionalne predodžbe o tome što džepni sat može biti. Kućište od titana i gumeni odbojnici označavaju hrabar odmak od tradicionalnih urarskih normi.

Sat je predstavljen s dva lančića od titana, s Hublotovim patentiranim dvostrukim “one-click” sustavom za neprimjetno pričvršćivanje. Može se nositi kao ogrlica, džepni sat ili biti izložen kao središnji dio skulpture na svom ukrasnom stolnom stalku od titana i mineralnog stakla. S cijenom od 88.000 USD, svaki ograničeni sat dolazi numeriran i upakiran u posebnu kutiju. Više o ovom posebnom satu pogledajte ovdje.

 

Source and photos: hypebeast.com/hublot.com

Koristimo kolačiće za analiziranje našeg prometa i prikupljanje unesenih podataka na kontakt stranici. View more
Prihvati
Odbij
Scroll to Top