Villa Palladio Jaipur

Share
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Villa Palladio Jaipur je halucinogeni odgovor na minimalizam.

Smješten u zelenoj prirodi istočno od Jaipura, glavnog grada indijske države Rajasthan, ovaj boutique hotel ima devet dinamičnih smještajnih jedinica za goste, prostrane crno-bijele mramorne terase za sunčanje, restoran, bazen, spa, knjižnicu i paviljon za meditaciju/jogu, unutar visokih bedema koji okružuju mirne vrtove u sjeni palmi.

Vila je nekoć bila rezidencija kraljevske obitelji Kanota, a talijanska poduzetnica Barbara Miolini i nizozemska dizajnerica Marie Anne Oudejans pretvorile su je u boutique hotel.

“Moja inspiracija bila je umjetnost i kultura Rajasthana i Jaipura, koji je stoljećima bio središte zanatstva, dragulja, umjetnosti, arhitekture i ukrašavanja”, kaže Oudejans.

Barbara Miolini je odrasla u Švicarskoj, došla je u Jaipur 2005. na nešto što je trebao biti godišnji odmor i na kraju je ostala zauvijek.

Prve godine svoje karijere provela je pod utjecajem povijesnih i arhitektonskih referenci jednog od najvećih talijanskih arhitekata 16. stoljeća, Andree Palladija.

Palladio je bio poznat po kombiniranju elemenata renesanse i suvremenih francuskih običaja, stvarajući potpuno jedinstven stil poznat kao anglo-paladijanizam.

Miolini je željela stvoriti nešto slično, miješajući indo-mogolski i talijanski rokoko stil kako bi stvorila nešto jedinstveno.

“Dvor u Jaipuru bio je središte indijske luksuzne proizvodnje gotovo 300 godina, dok je Venecija stoljećima bila prijestolnica europskog luksuza”, kaže Miolini. “Postoji nevjerojatna sofisticiranost i prisutnost povijesti u estetici oba grada, a kada razgovaraju, lijepo govore zajedno.”

Zgrada koja je postala Villa Palladio ima kratku, ali fantastičnu priču.

Izgradio ju je plemić Abhay Singh iz Kanote 1960. godine u rajastanskom stilu, s otvorenim paviljonima, zaobljenim lukovima, dvorištima, tornjevima i zidovima nalik tvrđavi.

Miolini kaže da je struktura bila u dobrom stanju i dobro njegovana. “Ovo je mjesto imalo osjećaj talijanske nostalgije za napuštenim kućama i dvorcima na nekoć povijesnim rutama. Htjela sam strukturalne intervencije svesti na minimum.”

Otvoren od rujna 2022., Villa Palladio Jaipur graciozno je imanje nadahnuto nevjerojatnom tradicijom velikih hotela iz prošlosti. Zamišljen kao utočište, ovaj čudesan hotel gostima pruža jednostavnu priliku za sanjarenje ali i povratak veličanstvene jednostavnosti ukorijenjene u individualnom iskustvu užitka gosta. Više o hotelu pogledajte ovdje.

 

Source and photos: cntraveler.com/architecturaldigest.in/villa-palladio-jaipur.com

Koristimo kolačiće za analiziranje našeg prometa i prikupljanje unesenih podataka na kontakt stranici. View more
Prihvati
Odbij
Scroll to Top