Audemars Piguet [RE]Master02

Share
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Audemars Piguet odlučio se za nostalgiju. Rezultat je sat koji se povezuje ne samo s prošlošću već i s fizičkim izgledom marke. Model 5159BA iz 1960. pokazuje utjecaje brutalističke arhitekture, stilom u modernoj arhitekturi koji je cvjetao od 1954. do 1970. godine. [RE]Master02 evolucija je modela 5159BA i također pokazuje poveznice s arhitekturom muzeja Audemars Piguet i Hôtel des Horlogers u vlasništvu brenda. Obje su zgrade dizajn Bjarke Ingels Group (BIG) i imaju mnogo toga zajedničkog s brutalizmom.

Model 5159BA iz 1960.

Oblikovani satovi opet su u modi, a dokaz je ovaj novi model izrađen od AP-ovog Sand Gold (pješčano zlato) i znatno je veći – 41 mm sa 9,7 mm debljine i 30 m vodootpornosti. Taj smo materijal prvi put vidjeli u Royal Oak Selfwinding Flying Tourbillon Openworked ranije ove godine. Brojčanik više nije ravna, obična površina, već je izrađen u kultnoj boji “Bleu Nuit, Nuage 50” Jumbo Royal Oaka. Ta je boja napravljena pomoću Physical Vapor Deposition (PVD) prije nego što je brojčanik segmentiran u dvanaest različitih trokuta, od kojih je svaki ukrašen linearnom satenskom završnom obradom i odvojen linijama pješčanog zlata koje djeluju kao satovi i odgovaraju kazaljkama od pješčanog zlata. Okvir je brušen i oštro fasetiran, što AP naziva “počast brutalizmu”. Kristal je izrezan da prati oblik kućišta, dajući malu distorziju kada se gleda iz kuta, što je dio šarma.

Unutra je automatski kalibar 7129, temeljen na modelu 7121 koji je lansiran 2022. na modelima Royal Oak “Jumbo” Extra-Thin. Debljina mehanizma je samo 2,8 mm, što znači da je debljine sata namijenjena efektu njegovog oblika. Mehanizam daje oko 52 sata rezerve snage. Cijena za [RE]Master02 postavljena je na 47.200 dolara, a sat će biti dostupan samo u ograničenom izdanju od 250 komada – upola manje od [RE]Master01. Više o ovom modelu pogledajte ovdje.

 

Source and photos:fratellowatches.com/audemarspiguet.com

Koristimo kolačiće za analiziranje našeg prometa i prikupljanje unesenih podataka na kontakt stranici. View more
Prihvati
Odbij
Scroll to Top