BMW M4 GT3 EVO

Share
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

BMW je predstavio M4 GT3 EVO – vrhunski trkaći automobil, samo za stazu, koji je razvio njihov odjel BMW M Motorsport.

U srcu BMW-ovog novog M4 GT3 EVO je M TwinPower Turbo 3,0-litreni P58 redni šestocilindrični motor. Ovaj šestostruki motor s dva turbopunjača dolazi spojen na X-Trac šesterostupanjski mjenjač s elektrohidrauličnom spojkom – napredna postava prijenosa koja je u biti razvijena verzija jedinice koja se nalazi u M8 GTE. Uz to, model EVO dobiva i ažurirani twin-turbo sustav koji ne samo da je pouzdaniji, već također ne zahtijeva nikakvo servisiranje prvih 20.000 km. Ukupno, ovaj vrhunski pogonski sklop razvija do 590 KS i 516 ft-lbs okretnog momenta.

Vozeći se na 18” kotačima, s 10 krakova, M4 GT3 EVO ima niz vrhunskih komponenti. To uključuje potpuno podesiv ovjes s KW Motorsport amortizerima specifičan za moto sport, diferencijal koji se lakše podešava, nove stabilizatore na prednjoj i stražnjoj osovini i veći, snažniji kočioni sustav koji se sastoji od šesterostrukih kočnica čeljusti sprijeda grickaju masivne diskove od 390 mm, a čeljusti s četiri klipa straga uparene s rotorima od 380 mm. Kočioni hardver automobila također je montiran pomoću sustava brze izmjene.

Jedna od najvećih, i vizualno najočitijih promjena na M4 GT4 EVO je novi široki kit trkaćeg automobila. Izrađena od djelomično izloženih ugljičnih vlakana, karoserija ima podesivi prednji spliter, nove aero retrovizore, masivni stražnji difuzor, bočne pragove u više ravnina, veće otvore za zrak na prednjim lukovima kotača, poklopac motora s lamelama i podesivi labud stražnje krilo u obliku vrata.

Novi M4 GT3 EVO nosi moderan pogled na tipičnu M Motorsport livreju, njegove tradicionalne crvene, bijele te tamne i svijetloplave boje primijenjene su na suvremeni dizajn inspiriran pikselima. Umjesto da bude oslikana na karoseriji, boja je nanesena na automobil korištenjem najsuvremenijeg procesa katodnog premazivanja koji još više smanjuje težinu vozila. Livreja je postavljena uz mnoštvo izloženih dijelova od karbonskih vlakana. Dodatno, kotači trkaćeg vozila sa središnjim zaključavanjem također su presvučeni crnom bojom prije nego što su obojani crvenim i plavim detaljima.

BMW M Motorsport M4 GT3 EVO dostupan je za narudžbu, a cijena je oko 578.000 eura. Više o ovom modelu pogledajte ovdje.

 

Source and photos: hiconsumption.com/motor1.com/bmw-m.com

Koristimo kolačiće za analiziranje našeg prometa i prikupljanje unesenih podataka na kontakt stranici. View more
Prihvati
Odbij
Scroll to Top