BMW Concept Skytop

Share
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Concorso d’Eleganza Villa d’Este je događaj koji se održava svake godine u blizini hotela Villa d’Este u Cernobbiou, na zapadnoj obali jezera Como u sjevernoj Italiji. Od 2011. godine manifestacija se održava u drugoj polovici svibnja. Posjetitelji se mogu diviti klasičnim automobila, koji su proizvedeni između 1920-ih i 1970-ih, organiziranih u različite kategorije. Također, proizvođači automobila iskoriste taj događaj kako bi predstavili neke od svojih nadolazećih modela.

BMW je stigao na obalu jezera Como s nedvojbeno najljepšim konceptnim vozilom koje je napravio u posljednjem desetljeću. Concept Skytop, grand tourer s otvorenim krovom koji odaje počast prekrasnom BMW -u Z8 koji ove godine slavi svoju 25. obljetnicu.

Prednji dio Concept Skytopa jednostavno je izvanredan sa svojim prednjim svjetlima oštrim poput žileta i dobro proporcionalnim bubrežastim rešetkama, koje bi vas mogle podsjetiti na BMW-ov legendarni dizajn Sharknose. BMW kaže da su jedinice LED prednjih svjetala posebno izrađene za ovaj koncept i da su neke od najtanjih jedinica u svijetu. Stražnja svjetla su jednako tanka kako bi nadopunila cjelokupni dizajn koncepta. Dvosjed ima Targa krov i sportsku šipku presvučenu kožom iza sjedala.

Također biste mogli primijetiti da Concept Skytop nema tradicionalne ručke na vratima. Umjesto toga, ima diskretne bočne peraje na B-stupu, dok koncept također dobiva potpuno uvlačivo stražnje staklo. Iznutra je kabina presvučena plišanom kožom koja je obrađena u istoj boji kao i krov. Zapravo, Concept Skytop temelji se na trenutnom M8 Competition. To znači da zadivljujući koncept pokreće twin-turbo V8 od 617 KS koji se nalazi ispod haube automobila na kojem se temelji. Dok je Concept Skytop samo dizajnerska studija, postoje glasine da bi ga BMW mogao staviti u proizvodnju ako za njega bude dovoljno interesa.

Lamborghinijeva ostavština također je bila u potpunosti izložena na Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2024., s četiri povijesna modela koja su osvojila publiku. Naime, unatoč tome što je bio završen u neupadljivoj boji Titanium Silver, Diablo GT iz 1999. isticao se u pozadini živahnih automobila na prestižnom natjecanju.

Uz Diablo GT, Lamborghini je izložio još tri kultna modela: Miura P400 iz 1967., Countach LP 400 iz 1976. i izdanje Countach 25th Anniversary. Svako vozilo, cijenjeno zbog svog inženjeringa i dizajna, naglašava Lamborghinijev trajni utjecaj u svijetu automobila. Countach LP 400 je posebno osvojio trofej “il Canto del Motore” za svoj izniman zvuk motora V12.

 

Source and photos: luxurylaunches.com/hypebeast.com/concorsodeleganzavilladeste.com

Koristimo kolačiće za analiziranje našeg prometa i prikupljanje unesenih podataka na kontakt stranici. View more
Prihvati
Odbij
Scroll to Top