Mercedes-AMG PureSpeed

Share
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Mercedes-AMG predstavio je svoj najnoviji koncept, Mercedes-AMG PureSpeed, tijekom ekskluzivne premijere na F1 Velikoj nagradi Monaka. Ovaj upečatljivi koncept pruža uvid u nadolazeću Mythos seriju, vrlo ekskluzivnu liniju Mercedes-Benza.

PureSpeed ​​je značajan odmak od tradicionalnog dizajna, uz potpuno otvorenu konfiguraciju s dva sjedala bez krova ili vjetrobranskog stakla. Ovaj odvažni dizajn odaje počast legendarnim trkaćim automobilima, nudeći izravno i impresivno iskustvo vožnje.

Ograničen na samo 250 komada, PureSpeed ​​je dizajniran za posvećene Mercedes-Benz entuzijaste i kolekcionare. Koncept kombinira vrhunske materijale i tehnologiju s elementima dizajna koji podsjećaju na hiperautomobil Mercedes-AMG ONE. Bitne značajke uključuju sigurnosni sustav HALO, koji zamjenjuje konvencionalni A-stup i poboljšava sigurnost i aerodinamiku te posebno dizajnirane kacige za vidno polje kao u Formuli 1.

Estetika vozila crpi inspiraciju iz kultnih Mercedesovih trkaćih modela. Specifična boja, je prijelaz iz Le Mans crvene u grafitno sivu, s crnim AMG uzorkom, koja podsjeća na pobjednički Mercedesov automobil s utrke Targa Florio 1924. godine.

Iako pojedinosti o cijeni još nisu objavljene, očekuje se da će ograničeno izdanje službeno debitirati sljedeće godine, kao dio nadolazeće serije Mythos. Više o ovom konceptu pogledajte ovdje.

 

Source and photos: hypebeast.com/mercedes-amg.com

Koristimo kolačiće za analiziranje našeg prometa i prikupljanje unesenih podataka na kontakt stranici. View more
Prihvati
Odbij
Scroll to Top