La Mamounia Marrakech

Share
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Možda postoje hoteli u Marakešu koji su veličanstveniji i raskošniji, ali nijedan se ne može mjeriti s ovom grande dame po svojoj eleganciji, gracioznosti i jednom od najljepših hotelskih vrtova na svijetu.

Sve je to tako jednostavno old school da očekujete da će Richard Burton i Elizabeth Taylor izaći iz bara Churchill. Barovi i restorani odišu marokanskom umjetnošću u svom najistančanijem obliku, dvorišta svjetlucaju sa ručno postavljenim mozaicima, a diskretno i šarmantno osoblje osigurava da se svi – od mladih obitelji do američkih milijunaša – osjećaju jednako dobrodošli.

La Mamounia je veličanstvena oaza, točno u središtu ovog kaotičnog i šarmantnog grada.

Kompleks ograđen zidom, njegovo ime u prijevodu znači “sigurno utočište” – prikladno je raskošan i posut je zvjezdanom prašinom otkako je otvoren. Paul McCartney boravio je ovdje, a Alfred Hitchcock je navodno napisao prvu verziju Ptica tijekom svog boravka. Kada su Yves Saint Laurent i Pierre Bergé boravili u svom drugom domu u Marakešu, odabrali bi apartman u ovom hotelu.

Hotel je proslavio svoju stotu obljetnicu 2023. godine i nikad nije izgledao bolje. La Mamounia je u potpunosti obnovljena nakon opsežnog trogodišnjeg projekta obnove koji je vodio međunarodno priznati francuski dizajner interijera, Jacques Garcia. Uspješno je uspio spojiti njegovu art-deco baštinu s jakim marokanskim okusima u cijelom hotelu.

La Mamounia ima 135 soba, 71 apartman (uključujući četiri s dvije spavaće sobe) i tri riada s po tri spavaće sobe. Sve su ukrašene bogatim marokanskim rukotvorinama: zamršenim zellij (stilom mozaika) popločavanjem, rešetkastim paravanima i poliranim tadelakt (gips) kupaonicama. Ovi elementi su poboljšani dekorativnim art deco namještajem i ogromnim bračnim krevetima. Kupaonice su iznenađujuće male, iako su poput dragulja, s popločanim i mramornim završecima, a samo veće sobe imaju kadu.

Restorani nude jela gotovo svake kuhinje koja vam se sviđa, od zaštitnog znaka Jean-Georgesa Vongerichtena, azijske fuzije u L’Asiatiqueu – možda dim suma, nakon kojeg slijedi vijetnamski curry ili mošusni, miso bakalar – do pizza i tjestenine u L’Italienu. La Marocaine, smješten u vlastitom riadu s tri kata s pogledom na zelene vrtove, poslužuje klasična jela — hrskave briouate, salate začinjene gradskim prepoznatljivim okusima naranče, badema i konzerviranih limuna, dok se elegantan bife za doručak i ručak priprema u La Paviljon de La Piscine. Svježi slastičarski proizvodi, ručno rađeni kruh, džemovi, jaja na desetke različitih načina, ali ostavite mjesta za popodnevni čaj, ispijen pod sjenovitim palmama u salonu Pierre Herme.

Hotelski besprijekorni Spa s marokanskom tematikom mramorno je i popločano prostranstvo čistog užitka, koje nudi 80 specijalnih tretmana u devet soba za tretmane. Tu su i tri hamama, šest vanjskih kabina za masažu, mali bazen i frizerski salon.

Već više od 100 godina La Mamounia je omiljena destinacija izbirljivih međunarodnih gostiju. Smješten u srcu očaravajućeg carskog grada, ovaj luksuzni hotel rekreirao je opojno raspoloženje marokanske palače. Više o hotelu pogledajte ovdje.

 

Source and photos: mamounia.com

Koristimo kolačiće za analiziranje našeg prometa i prikupljanje unesenih podataka na kontakt stranici. View more
Prihvati
Odbij
Scroll to Top